پزشکی قانونی وبررسی عواقب تجاوز جنسی به کودکان
Child Rape دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه Dr.RAHMAT SOKHANI
در ادامه بررسی مسئله مهم تجاوز و آزارهای جنسی کودکان و خردسالان در رشته پزشکی قانونی این بار به آثار وعواقب سوء کوتاه و دراز مدت ناشی از تجاوز به کودکان میپردازیم .این مقاله که در سه قسمت از سایت خوب اعتماد به مدیریت آقای عباس امان الهی استاد دانشگاه و مشاور خانواده دانشگاه شهید چمران تهیه واستفاده گردیده ، علاوه بر تشکر از ایشان از شما خوانندگان گرامی تقامندم نظرات و انتقادت خود را از ما دریغ نفرمائید:پژوهشگران بین تاثیرات اولیه وتاثیرات دراز مدت آزار جنسی تفاوت قائل شده اند. تاثیرات اولیه یا کوتاه مدت،عوارضی است که در دوسال اول آزار جنسی کودک آشکار می شود. گاهی تاثیرات دراز مدت بدون آنکه در ابتدا عوارض کوتاه مدت آشکار شده باشد ،ظاهر می گردد.
پیامدهای کوتاه مدت آزار جنسی در کودک:
افسردگی، گوشه گیری و خودکشی،تخاصم و پرخاشگری،کاهش عزت نفس، احساس گناه و شرم،عوارض جسمی،فرار از خانه و دیگر رفتارهای« بیرون ریزی»،،ناتوانی شناختی، تأخیر رشدی و کاهش کارکرد آموزشی،رفتارهای نامناسب جنسی
آسیب کلی روانی:
در کل آسیب شناسی روانی شدید در کودکان که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند. بالاتر از کودکان عادی هم سن آنان است. کودکان 7 تا 13 ساله عموماً آسیب پذیرتر از کودکان آزار دیده پیش از مدرسه یا نوجوانان آزار دیده بالاتر از 13 سال هستند. درجه تفاوت تا 40 درصد هم می رسد.
ترس :
شایعترین عارضه اولیه پس از آزار جنسی کودک عبارتست از ترس که این وضعیت از 45 تا 83 درصد موارد در شش ماه ابتدای آزار ملاحظه می شود.
افسردگی:
گوشه گیری و خودکشی در نزدیک به نیمی از دختربچه هایی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند گسترده ای از هیجانــات درونی شده، از جمله افســردگی، در عرض دو ســال پس از آزار ملاحظه می گردد. در یک بررسی دیده شده یک سوم از کودکان مورد آزار جنسی در عرض نه ماه دچار افسردگی و اضطراب شدند و این میزان در عرض دو سال تقریباً ثابت ماند. در گروه دیگری از نوجوانان که مورد آزار جنسی بستگان قرار گرفته بودند، یک سوم اقدام به خودکشی کردند.
تخاصم و پرخاشگری:
برخی از قربانیان کودک آزاری جنسی به وسیله معطوف کردن خشم و پرخاشگری خود به بیرون واکنش نشان می دهند. این واکنش در نوجوانان آزار دیده شایع تر است. از انجا که بسیاری از این کودکان و نوجوانان علاوه بر آزار جنسی مورد آزار جسمی یا تهدید به آن هم قرار گرفته بودند. این احتمال وجود دارد که پرخاشگری ناشی از آزار جسمی هم باشند.
کاهش عزت نفس:
احساس گناه و شرم نزدیک به 60% آزار دیدگان جنسی دچار احساس حقارت می شوند، هر چه سن ازار دیدگان کمتر باشد این احساس هم کمتر است، اما در حینی که کودک آزار دیده بزرگتر می شود و به دوره نوجوانی می رسد این احساس افزایش می یابد.
عوارض جسمی:
رابطه ی بین آزار جنسی با اختلال در خواب و اشتها، متعاقب آن وجود دارد. طبق یک بررسی، یک سوم از قربانیان در عرض نه ماه دچار مشکلات خواب و در حدود یک پنجم آنان دچار بی اختیاری ادرار و مدفوع شده بودند.
فرار از خانه و دیگر رفتارهای« بیرون ریزی»:
بر حسب برخی پژوهش ها، فرار از خانه با آزار جنسی در نوجوانان ارتباط دارد. در یک بررسی 96% زنان خیابانی، کسانی بودند که به دنبال آزار جنسی از خانه فرار کرده بودند. دیگر رفتارهای برون ریزی مرتبط با آزار جنسی عبارتست از: فرار از مدرسه، سوء مصرف و اعتیاد به مواد مخدر و الکل و روابط نامشروع جنسی.
ناتوانی شناختی، رشدی و کاهش کارکرد آموزشی:
پژوهش های حاکی از میزانهای بالای ناتوانی شناختی و تأخیر رشدی در کودکانی است که در سنین پیش از مدرسه مورد آزار جنسی قرار گرفته اند. البته ممکن است این وضعیت ها پیش از آزار جنسی هم در کودک موجود بوده و در آسیب پذیری کودک به آزار جنسی مشارکت داشته باشد. یک سوم کودکان نه ماه پس از اولین بررسی دچار مشکلاتی در مدرسه بودند و یک چهارم آنان هم در ارتباط با همسالان خود مسأله داشتند.
رفتارهای نامناسب جنسی:
رفتارهای زودرس و بیش از حد جنسی در کودکان مورد آزار جنسی گزارش می شود که هر چه سن کودک بالاتر باشد میزان آن هم افزوده می شود. ارتباط این موضوع با آزار جنسی از هر یک از عوامی که تا کنون ذکر شد قویتر است.
پیامدهای دراز مدت آزار جنسی در کودک: افسردگی و خودکشی، عزت نفس پایین افزایش احتمال آزاردیدگی مجدد جنسی، اختلال جنسی ، مشکلات روانپزشکی،بسیاری از مسائل رفتاری و هیجانی که در ارتباط با تأثیرات اولیه و کوتاه مدت آزار جنسی بحث شد در بررسی عوارض دراز مدت این امر هم ملاحظه می شود. در عین حال به علت گذشت زمان،اثبات بین آزار جنسی و رفتار ملاحظه شده( فرضاً دوره بزرگسالی) مشکل تر است.
1- ترس و اضطراب :
طبق یک بررسی، زنانی که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته بودند دو برابر بیش از سایر زنان دچار ترس، اضطراب و کابوس های شبانه و سه برابر بیش از آنان دچار مشکلات خواب بودند. در عین حال نزدیک به نیمی از این زنان علاوه بر آزار جنسی، متحمل خشونت جسمی هم در کودکی شده بودند. بنابراین، ضمن آنکه به نظر می رسد نشانه های اضطراب در زنان بزرگسال می تواند مرتبط با آزار جنسی در کودکی باشد اما معلوم نیست این تأثیر مستقل از زور یا تهدید به زور برای انجام آزار جنسی باشد.
2- افسردگی و خودکشی:
در بیشتر موارد، رابطه ای بین آزار جنسی در کودکی با افسردگی و خودکشی در بزرگسالی گزارش شده است. افکار خودکشی و اقدام به آن به ویژه در زنانی شایع است که علاوه بر آزار جنسی در کودکی متحمل خشونت جسمی هم شده اند.
3- عزت نفس پایین:
گرچه ممکن است خود پنداره منفی به عنوان یک عارضه اولیه اثبات نشود اما شواهد به نفع آن به عنوان یک عارضه دراز مدت خیلی قوی است. خود پنداره منفی در زنانی که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته اند 4 تا 6 برابر بیش از زنان دیگر است.
4- افزایش احتمال آزار دیدگی مجدد جنسی:
دو سوم زنانی که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته اند احتمال دارد قربانی تجاوز جنسی در بزرگسالی شوند. این زنان در صورت ازدواج هم دو تا سه برابر بیش از زنان دیگر احتمال دارد مورد خشونت جسمی شوهرانشان قرار گیرند. دلایل متعددی برای تبیین رابطه بین آزار جنسی در کودکی با آزارهای بعدی ذکر شده است. از جمله اینکه دخترانی که مورد آزار قرار می گیرند احتمال بیشتری دارد که از خانه بگریزند و در نتیجه آسیب پذیری آنان بیشتر می شود. با اینکه این افراد نیاز روانشناختی پیدا می کنند که با قرار دادن خویش در معرض ازار، بر احساس بی ارزشی خود تأکید کنند.
5- اختلال جنسی:
پژوهش ها حاکی از وجود رابطه ای بین آزار جنسی در کودکی با اختلال در رفتار جنسی بزرگسالی است. از جمله رابطه ای بین فحشا و آزار جنسی در کودکی گزارش شده است. پسرانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند احتمال زیادی دارد در بزرگسالی، پسران خردسال را مورد آزار جنسی قرار دهند.
6- مشکلات روانپزشکی:
در تاریخچه زندگی بیمارانی که مشکلات روانپزشکی دارند احتمال یافت شدن آزار جنسی تا سه برابر کل جمعیت است.
7- دیگر عوارض دراز مدت آزار جنسی
اختلال در رفتارهای تغذیه ای، سوء مصرف مواد مخدر و الکل و اعتیاد به آنها به عنوان عوارض آزار جنسی در کودکی گزارش شده است. نباید فراموش کرد که احتمال سرایت بیماریهای آمیزشی به قربانیان وجود دارد.
http://www.sahand272.blogfa.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI